Decembercadeau's

Jaren geleden vierden we voor de laatste keer 'sinterklaas'. Compleet met cadeautjes op de stoep en een bonk op de deur. Maar oh, wat leverde dit een stress op bij de kinderen! En daarbij, ze hebben al zoveel speelgoed, en dan komt er nóg meer bij. Daarom doen wij het sinds een jaar of 5 anders. We kopen één decembercadeau. Dit cadeau krijgen ze de eerste zaterdag van december. Schoen zetten mag ook één keer. En hoewel ze weten dat ik er zelf wat in doe blijven ze het leuk vinden.

Afgelopen zaterdag was het de eerste zaterdag van december en kregen de kinderen een decembercadeau. Alleen was dat dit jaar wat lastig.. we hadden nl. 2 tweedehands laptops gekocht voor schoolwerk enzo. Maar 2 is geen 3, en al helemaal geen 5. Daarom gaven we de laptops als 'groot cadeau' en was er voor allemaal nog een klein cadeautje.

Ik maakte er een soort speurtocht bij door het hele huis. Nou, dat was feest hoor! Voor allemaal was er een briefje met een omschrijving waar ze hun cadeau konden vinden. Om de beurt mochten ze zoeken. 


Eén cadeautje lag in de droger, één in de kist met Donald Ducks, één in de hooimadam, één onder de wastafel, één onder het voetenbankje en één onder de pedalen van het orgel. 
Ze waren er bijna 3 kwartier mee bezig en hadden grote lol. Onder oooh en aaah werden de cadeautjes geopend.

Voor manlief was er een 'Wasgij' puzzel van 500 stukjes en een paar happysocks, voor mezelf was er een bakvorm, voor de oudste twee twee Donald Duck pockets (kringloop), voor Abel een Amerikaanse windmolen (aanrader!), voor Juda een houten laptop (Lidl) en voor Levi een platenboek over de boerderij (Lidl) en een fisherprice kassa die ik overnam van een vriendin.

We dronken gezellig koffie met pepernoten en toen was het feest weer voorbij.

Mocht je het ook een goed idee vinden om 1 gezamelijk cadeau te geven, hierbij wat voorbeelden van voorgaande jaren:
- wokken 
- bowlen 
- museumjaarkaart
- een spel (wij kochten Risk)

Hoe was jullie sinterklaasavond? 





Reacties

Populaire posts van deze blog

Het lukt!

Plannetjes voor 2021

Eetplan week 1